Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel

Populiarūs

Medžių energetika ir pagalba

Medžių energetika ir pagalbaMedis yra dažnas įvairių tautų mitologijos elementas ir simbolis. Vienas ryškiausių pavyzdžių yra Skandinavų mitologijoje minimas Ydragasil medis, ant kurio prismeigtas ietimi devynias paras negėręs ir nevalgęs kabojo dievas Odinas ir po šios aukos jam atsivėrė runų paslaptys. Šamaniškoje kultūroje medis yra pasaulio sandaros simbolis. Jo šaknys atspindi požemio karalystę, kamienas žmonių realybę, o šakos dieviškąjį lygmenį. Medžio pagalba žmogus mokėjo keliauti tarp skirtingų išmatavimų, nuo požemių iki dangaus karalystės ir pasisemti iš ten žinių, išminties, patarimų kaip gydyti.

Kiekvienas iš mūsų taip pat galime užmegzti ryšį su medžiu kaip simboliu ir rasdami savo energetikai tinkamiausią medį. Populiarus rūšiavimas į medžius donorus ir medžius vampyrus reiškia, jog kai kurie medžiai suteikia mums savo energijos, o kiti paima iš mūsų energijos perteklių ar negatyvią, ligos, streso energiją. Pavyzdžiui, Ąžuolas yra labai stiprus donoras, suteikiantis gyvybinių jėgų, o štai Eglė - vienas iš stipresnių vampyrų, kuriai galima išverkti savo sielvartą. Liepa moterų globėja, o Šermukšnis nuo blogio saugantis medis, jo šakelė prie durų ir langų neįleis pikto į namus.

Galima rasti keltišką medžių kalendorių, kuriame pagal gimimo datą priskirti tam tikri medžiai, tačiau yra manančių, jog senosios žinios nebuvo tiksliai atgamintos ir jame yra didelių klaidų. Mano manymu, visuomet geriausia yra pasikliauti savo intuicija ir pojūčiais, o ne kažkieno teorija. Taigi tiesiog pavaikščiokite po savo gimtojo regiono miškus ir raskite savo sielai artimiausią, savo mylimiausią medį. Gal jums patinka jo forma, spalvos, gal žiedų aromatas, nesvarbu, kas prie jo patrauks, pasikliaukite savo vidiniu jausmu.

Mano mylimiausias medis yra pušis, niekur taip gerai nepailsiu kaip pušyne. Šių medžių spalvos, sausesnis pušyno oras ir nuostabus švarus kvapas (pušyno oras švaresnis nei sterili operacinė), saulės kiekis šiuose miškuose ir minkštas samanų ir spyglių paklotas. Bet tai mano medis, jūsiškis gali būti visai kitas. Ir nesvarbu vampyras jis ar donoras, tas, kurį mylėsite, bus jums tinkamiausios energetikos medis ir geriausiai jums padės.

Kad žmogus būtų sveikas, stiprus, kupinas gyvybinių jėgų ir klestėtų gyvenime jis turi būti kaip medis. Mums būtinos tvirtos šaknys – ryšys su motina žeme, tėvyne, protėviais ir istorija iš kurios galėtume pasisemti jėgų. Mums reikalinga ta priešistorė, kad žinodami iš kur atėjome geriau suprastume kur ir kuo esame. Žmogus be šaknų kaip ir medis – bus nuverstas menkiausio vėjelio ar tiesiog nudžius. Medžio kamieną galime palyginti su pačiu žmogumi, jo asmenybe, kuriai kiekvienas sezonas ir įgyta patirtis prideda naują rievę, storina ir stiprina kamieną. Galime sakyti, jog mūsų gyvenimas remiasi mūsų asmenybe, kiek ji stipri, kokios mūsų vertybės, kokia patirtis, kiek žiemų išgyvenome. Ir galiausiai šakos – tai mūsų kūriniai, pasiekimai, taip pat vaikai, tai kas pratęsia mus ir praturtina pasaulį, į ką įdedame geriausia ką turime.

Pamėginkite atlikti tokį pratimą. Idealiu atveju darykite jį gamtoje apsikabinę savo medį, tačiau galima sėdint namuose, tiesiog įsivaizduojant jog patys esate medis. Pirmiausia sutelkite dėmesį į savo stuburgalį ir pėdas, pajuskite jose energiją ir nusiųskite iš šių vietų šaknis į motiną žemę. Leiskitės giliai giliai, į patį kristalinį centrą. Pajuskite stabilumą ir tvirtumą, kurį jums teikia tokios gilios šaknys. Dar išplėskite jas į šalis, kad jokios audros jums nebūtų baisios. Pagalvokite kas gyvenime jus maitina, kas yra jūsų šaknys, jūsų istorija, kokią energiją gaunate. Ji teka jūsų šaknimis ir maitina jus. Šaknimis jūs susiję su savo genetine istorija ir galite pasisemti protėvių išminties bei stiprybės. Tai, kad tęsiate jų pradėtą rašyti istoriją uždeda jums ir tam tikras pamokas, kurias reikia toliau mokytis. Giminės karma ne blogis ir ne našta, tai gyvenimo įprasminimas ir galimybė priklausyti, būti kažko didesnio dalimi, turėti savo vietą pasaulyje. Žmonės be šaknų nėra laisvi, jie pasimetę ir be prasmės ar paskirties.

Dabar sutelkite dėmesį į savo, kaip medžio kamieną, kaip jūs jį pamatėte? Ar jis stiprus, storas ir tiesus? O gal visai liaunutis, bet lankstus? O gal kreivas? Pasikliaukite pirmu įspūdžiu ir pamąstykite ką tai sako apie jus, apie jūsų asmenybę ir jos augimą. Kas daro jus stipriais, kokie įsitikinimai, kokios vertybės? Ar turite lankstumo? Nelinkstantį medį vėjas nulaužia, bet visai stipraus kamieno neturintys vijokliai neišgyventu neįsikibę į kitą stipresnį medį.

O dabar pažvelkite į savo šakas ir lapelius ir pamąstykite ką jūs duodate šiam pasauliui, ką kuriate, kuo jį praturtinate. Paklauskite savęs kas yra jus šildanti saulė, link ko jūs stiebiatės, kas jus motyvuoja augti? Kuo siekiate tapti, kaip save išreikšti, ką sukurti, kaip pratęsti ir įprasminti save? O dabar patraukite į save iš šaknų gyvybinę energiją ir pasitempkite aukštyn į saulę, ūgtelėkite, priartėkite truputį arčiau savo aukščiausio potencialo, nukreipkite savo energiją į šakas ir lapelius, o jie gavę daugiau saulės gražins šiltą, šviesią energiją į kamieną.

Interviu spausdintas žurnale “Prie kavos” nr. 39

 

Informacijos šaltinis: www.praktinemagija.lt

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.