Esame aplinkos apsaugos ekspertų komanda, jau daugiau kaip 25 metus dirbanti Lietuvoje ir užsienyje. Mūsų tikslas – teikti aukščiausios kokybės analitines ir konsultacines paslaugas aplinkos apsaugos srityje.

AAPC – privati pelno nesiekianti organizacija, įgyvendinanti taikomųjų mokslinių tyrimų projektus, teikianti analitines ir konsultavimo bei projektų administravimo paslaugas valstybės, savivaldybių institucijoms, komunalinėms įmonėms ir verslui.

1997 m. centrą įkūrė trys aplinkos apsaugos ekonomistai pasibaigus Harvardo tarptautinio vystymosi instituto paramos Lietuvai aplinkos apsaugos politikos ir ekonomikos srityje programai.

Pagrindinės AAPC veiklos kryptys:

  • aplinkos apsaugos ekonomika,
  • institucinių gebėjimų stiprinimas,
  • mokymai ir švietimas,
  • strateginių dokumentų rengimas ir vertinimas,
  • aplinkos apsaugos teisė,
  • įmonėms reikalingų aplinkos apsaugos dokumentų rengimas.

Per daugiau kaip 25 darbo metus įgyvendinome virš 200 projektų ir sukaupėme didelę patirtį integruoto vandens išteklių valdymo, klimato kaitos vertinimo, atliekų tvarkymo, cheminių medžiagų ir oro kokybės valdymo srityse.

Aplinkos apsaugos politikos centro ekspertai dirba ne tik Lietuvoje. Kartu su užsienio partneriais sėkmingai įgyvendinome projektus Albanijoje, Armėnijoje, Azerbaidžane, Bosnijoje ir Hercegovinoje, Gruzijoje, Juodkalnijoje, Kazachstane, Kipre, Kosove, Kroatijoje, Latvijoje, Lenkijoje, Makedonijoje, Moldovoje, Rusijoje, Serbijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Ukrainoje.

Mūsų komanda

dr. Daiva Semėnienė

direktorė/konsultantė

El. paštas: daiva@aapc.lt

dr. Jurgita Vaitiekūnienė

konsultantė

El. paštas: jurgita@aapc.lt

dr. Romas Lenkaitis

konsultantas

El. paštas: romas@aapc.lt