Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Rinkime 2018 metų Lietuvos medį! Kviečiame balsuoti!

Naujienos ir informacija

Rinkime 2018 metų Lietuvos medį! Kviečiame balsuoti!

ety logo RGB PNG 1primaryŠie metai, jau tretieji metai, kuomet rengiami Lietuvos metų medžio rinkimai. Lietuvos metų medžio atrankos konkurso tikslas – ne tik išrinkti Metų medį, kuris atstovaus mūsų šaliai Europos metų medžio konkurse, bet ir pagerbti kitus vertingiausius šalies medžius, skleisti informaciją apie juos kaip regiono savitumo ir patrauklumo dėmenis.

Rinkimuose dalyvauja 8 augalai, atrinkti iš 29 paraiškų. Tai Adamavo ąžuolas, Darželių kaimo drevėta pušis, Liepa Motinėlė, Meškėnų liepa, Mingėlos ąžuolas, Raudonės pilies liepa, Šereiklalaukio dvaro liepa ir Šiulių kaimo vinkšna.

Kiekvienas pilietis gali pasirinkti ne daugiau kaip 1 (vieną) labiausiai patikusį medį ir už jį balsuoti elektroniniu erdvėje naudojantis kompiuterio (IP) adresu svetainėje www.arboristai.lt.

Balsavimas vyks iki spalio mėn. 19 d.

Lietuvos metų medžio rinkimai parodo medžių svarbą mūsų kasdieniniame gyvenime, jų reikšmę Lietuvos gamtos ir kultūros paveldui. Kaip žinia, 2016 metais Lietuvos metų medžiu mūsų šalies gyventojai išrinko Stelmužės ąžuolą, 2017 metais - Raganų eglę.

Šių metų laimėtojai bus pagerbti 2018 m. spalio mėn. 20 d., tarptautinę medžio dieną, apdovanojimų įteikimo ceremonijoje.

Nugalėtojas atstovaus Lietuvai 2019 metų Europos medžio konkurse!

ETY Proud Member Logo RGB JPG 1 primary 200

 

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.