Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Arboristų instruktorių mokymai ir projekto eigos aptarimas Estijoje

Naujienos ir informacija

Arboristų instruktorių mokymai ir projekto eigos aptarimas Estijoje

ERASMUS

VJDRMC

Spalio 15-19 dienomis pagal projektą ARBORISTAI: medžių priežiūra urbanizuotose teritorijose kuriant tvarius Baltijos jūros regiono miestus“, mokytojai iš Lietuvos, Estijos, Suomijos, Olandijos ir Latvijos turėjo praktinius arboristų mokymus Luua miestelyje, netoli Tartu. Mokymus organizavo septyniasdešimties metų patirtį ruošiant miškininkystės specialistus turinti Luua Metsanduskool. Tai buvo tretieji - finaliniai mokytojų mokymai.

Projektu siekiama plėtoti arboristų mokymus Baltijos jūros regione.

Pagrindinis šių mokymų tikslas – išmokyti arboristų mokymų instruktorius naujausių mokymo organizavimo metodų, tarpinių atsiskaitymų ir egzaminų parengimo procedūrų. Mokymai reikalingi parengti mokytojus arboristų pilotiniam mokymui, kurio metu naujai apmokyti Lietuvos mokytojai savo žiniomis apie arboristiką dalinsis su mokiniais. Svarbiausia šių mokymų idėja – gerųjų praktikų perdavimas ir dalinimasis su partneriais.

Mokymų metu dalyviai įgijo teorinių žinių apie medžių rūšis, grybus, medžių priežiūros pagrindus, Luua mokyklos mokinių egzaminavimo procedūrą bei ugdė praktinius gebėjimus genint bei formuojant jaunus medelius. Tai buvo paskutinis projekto rėmuose numatytas arboristų mokytojų mokymas, tačiau svarstoma surengti papildomą mokymą, kuris padėtų įtvirtinti gautas žinias, įsivertinti mokytojams savo gebėjimus organizuoti egzaminus bei įtvirtinti praktinius gebėjimus.

Tuo tarpu spalio 18-19 dienomis vyko tarptautinis projekto partnerių susitikimas, kurio tikslas buvo įsivertinti nuveiktus darbus bei susidėlioti pagrindines gaires intelektinių produktų kūrimui: ekspertų gairės arboristų rengimui, arboristų mokytojų rengimo instrumentas, arboristų mokomoji medžiaga bei knyga, kuri apims tiek arboristų mokytojų, tiek mokinių mokymą. Partnerių susitikimo metu taip pat vyko diskusija su mokytojais, dalyvavusiais visuose trijuose mokymų sesijose. Mokytojai sutiko, kad šios mokymų sesijos buvo iš tikrųjų labai vertingos ir skatinančios tik dar labiau įsitraukti į arboristiką discipliną.

Primename, kad nuo spalio mėnesio prasidėjo pilotinis arboristų rengimas Vilniaus Jeruzalės darbo rinkos mokymo centre, tad kviečiame aktyviai įsitraukti ir prisijungti prie kitų metų pradžioje renkamos naujos grupės ir tapti vienu iš nedaugelio arboristikos specialistų Lietuvoje!

Projektą „ARBORISTAI: medžių priežiūra urbanizuotose teritorijose kuriant tvarius Baltijos jūros regiono miestus“, Nr. 2017-1-LT01-KA202-035253 finansuoja „Erasmus+“.

Informacija atspindi tik autoriaus požiūrį.

Europos Komisija nėra atsakinga už informacijos turinio teisingumą

Išsamesnė informacija:

www.mokymas.eu

 

Erasmus Arborist in LUUA 700

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.