Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Straipsniai Aplinkotvarka Straipsniai Gyvatvorės Meškuičių miestelio želdiniuose

Aplinkotvarka

 

Rita Mikaliūnaitė, Aušra Daugėlienė


Gyvatvorės Meškuičių miestelio želdiniuose

 

Vienas iš želdinių tipų yra gyvatvorės, kurios atlieka ne tik augalams būdingas funkcijas, bet apriboja bei saugo teritoriją, atskiria vieną sklypo plotą nuo kito, paslepia nuo nepageidautinų žvilgsnių, puošia sodybą ir formuoja erdves. 2008-2009 m. Meškuičių miestelyje (Šiaulių raj.) tirtos individualiose sodybose auginamos gyvatvorėse augalų rūšys, taip pat jų dekoratyvumas bei pakantumas žemoms temperatūroms. Miestelio gyvatvorėse dažniausiai auginamos iš visžalių – vakarinės tujos (Thuja occidentalis) bei iš vasaržalių – blizgančiojo kaulenio (Cotoneaster lucidus), paprastojo ligustro (Ligustrum vulgare), paprastosios karaganos (Caragana arborescens), vienapiestės gudobelės (Crataegus monogyna) augalų.

Visas straipsnis .pdf formate

 

Informacijos šaltinis: Klaipėdos valstybinės kolegijos mokslinis periodinis leidinys MIESTŲ ŽELDYNŲ FORMAVIMAS (2010 1 (7))

Straipsnis publikuojamas žurnalo redakcinei kolegijai sutikus

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.