Lietuvos arboristikos centras

Font Size

Cpanel
Naujienos ir informacija Rinkime 2017 metų Europos medį! Kviečiame balsuoti!

Naujienos ir informacija

Rinkime 2017 metų Europos medį! Kviečiame balsuoti!

ETY 2017 600 Balsavimas

Šie metai, jau septintieji metai, kuomet rengiami prestižiniai Europos medžių rinkimai. Rinkimuose dalyvauja nacionalinių konkursų nugalėtojai iš šešiolikos Europos šalių. Vasario mėnesį kiekvienas gali pasirinkti ne daugiau kaip 2 labiausiai patikusius medžius ir už juos balsuoti naudojantis asmeniniu elektroniniu paštu svetainėje www.arboristai.lt. Balsavimas vyks iki vasario mėn. 28 d.

Europos metų medžio rinkimai parodo medžių svarbą mūsų kasdieniniame gyvenime, jų reikšmę Europos gamtos ir kultūros paveldui. Tarp šių metų renkamų medžių yra vienas seniausių Europos medžių – Stelmužės ąžuolas Lietuvoje, taip pat ir augalai, augę kartu su vaikais, tapę konkursų nugalėtojais Škotijoje ir Vokietijoje, išgyvenęs miesto plėtrą Velso Bromono ąžuolas ir labai kinematografiškas medis Anglijoje.

Lietuvos medis šiame konkurse dalyvauja pirmą kartą. Kaip žinia, praėjusiais metais Lietuvos medžiu mūsų šalies gyventojai išrinko Stelmužės ąžuolą. Europos metų medžio konkurse Stelmužės ąžuolą pristato ir globoja Europos Parlamento narys Bronis Ropė (Lietuva).

Europos metų medžio rinkimų globėjas, už aplinką, jūrų reikalus ir žuvininkystę atsakingas Europos Komisijos narys Karmenu Vella (Malta) praėjusių metų apdovanojimų ceremonijoje pabrėžė: “Vis labiau urbanizuotame pasaulyje mūsų medžiams reikalinga šventė. Esu laimingas, matydamas, kad šie rinkimai pagerbia jų istoriją ir ypatingą mūsų ryšį su jais”.

Laimėtojai bus pagerbti 2017 m. kovo mėn. 21 d., Tarptautinę miškų dieną, apdovanojimų įteikimo Europos Parlamente Briuselyje ceremonijoje, kurioje dalyvaus Europos Parlamento nariai Pavel Poc (Čekijos Respublika) ir Bronis Ropė, Europos Komisijos Aplinkos generalinio direktorato generalinis direktorius Daniel Calleja Crespo (Ispanija).

FAKTAI ir SKAIČIAI:

7-ą kartą organizuojami rinkimai
16-a medžių iš 16-os šalių
16-a valstybių didžiuojasi savo gamtos ir kultūros palikimu
2017 metų debiutantė – Lietuva
Daugiau nei 200 tūkst. rinkėjų balsų kasmet
Daugiau nei 600 tūkst. rinkimų svetainės lankytojų kasmet
Daugiau nei 200 apdovanojimo ceremonijos dalyvių Briuselyje

Oficialus video klipas

 

Copyright © 2024 Lietuvos arboristikos centras. Visos teisės saugomos. Designed by JoomlArt.com. Joomla! yra nemokama programinė įranga, platinama pagal GNU Bendrąją Viešą Licenciją.